Често задавани въпроси

Тук можете да намерите отговори на най-често задаваните въпроси. Ако не откриете на тази страница, каквото търсите, свържете се с нас и с радост ще отговорим на всичките Ви въпроси.

 

Северен Кипър е зона извън ЕС, което се превърна в огромен бонус и в нов перспективен хъб за покупко-продажби на имоти в чужбина. Една от причините са ниските данъци - 1кв.м.=0.35лв.

Страната е с автономно политическо управление. Напълно  собствено законодателство, т.е.  Северен Кипър не е част от Турция и не важат турски закони.  Правителството изцяло насочва приоритетите си към развитието на икономиката и създаването на една от най-добрите дестинации, както за туризъм, така и за постоянно пребиваване за хора от цял Свят.

Рядко в Света може да се намери по-безопасно и спокойно място за комфортно пребиваване на граждани от различни държави. Според официалната статистика , Северен Кипър е държавата с най-ниска престъпност за държави с до 5 милионно население.

Не! Всички са добре дошли.

При закупуване на имот и получаване на адресна регистрация се издава разрешение за пребиваване, което се подновява всяка година. Процедурата отнема 21 дни.

При сходни, като качество, квадратура и местоположение недвижими имоти, са установени разлики в цените на имотите от 400-500%, достигайки до 1000%, в сравнение с всички други държави на средиземноморието.

От икономическа гледна точка, годишният растеж на стойността на имотите и средно годишната рента са едни от най-високите в Европа и Близкия Изток. Но Северен Кипър е още с прекрасна природа, топъл климат, уникална история и култура, гостоприемност и прекрасна кухня, атмосфера, която е празник за сетивата и достъпен стандарт. Чрез всички изброени предпоставки, Северен Кипър е избора на над 100 хиляди млади хора от цял Свят, които получават своето висше образование на острова.

Dovec Group of Companies реализира проекти от всякакъв тип. Големи градски сгради, вили, затворени комплекси, в близост и на брега на морето.

Не, месечната такса на имота Ви позволява експлоатацията на всичко.

Всеки собственик на имот има регистрация в мобилно приложение на Dovec Group, чрез което може да следи целия процес - кога е отдаден под наем, за кога е резервиран, всички приходи и разходи.

Не, но Dovec Group Ви предлага пакет за цялостно обзавеждане с включени електроуреди на изключително ниски цени, тъй като компанията, произвеждаща мебелите, е част от Dovec Group of Companies. Пример, студио 50 кв.м. цялостно обзавеждане + ел. уреди, посуда и всичко нужно за един имот = 4500 GBP.

Да, предлага се менажиране в два варианта - с фиксирана доходност и с плаваща зависеща от конкретен вариант, който е избрал клиента. Подробна информация за това ще получите при цялостно консултиране.

Варират за различните имоти, но са в диапазон от 40-60 паунда месечно.

Не, процесът е изключително комфортен. Кандидат-клиенти с паспорти от почти цял свят, могат да закупят лесно и безпрепятствено имот в Северен Кипър.

Пазарът на недвижими имоти  в Северен Кипър е изключително развиващ се и надежден. Немалка част от сделките се сключват с цел спекулативна печалба.

Поискайте оферта сега

Наш специалист ще се свърже с Вас в рамките на деня.