Данъци и Законодателство за Недвижими Имоти в Северен Кипър

Iskren 11 November 2023

Законодателството за недвижими имоти в Северен Кипър е комплексно и подлежи на промени. В следващите редове ще предоставим по-конкретна информация за някои ключови аспекти на законодателството в областта на недвижимите имоти в региона:

Собственост и покупка на недвижими имоти: 

За да придобиете недвижим имот в Северен Кипър, единственото, което трябва да направите е да се свържете с нас. Процедурите са изключително улеснени в сравнение с познатите ни в ЕС.

Данъчни изисквания:

Данъкът за придобиване на имот в Северен Кипър може да се различава в зависимост от стойността на имота, но по правило са по-ниски от тези в България. Данъкът върху печалбата от продажба на недвижим имот също може да се прилага, но може да бъде освободен при изпълнение на определени условия.

Наемни отношения: 

За наемните отношения в Северен Кипър се изисква сключване на писмен наемен договор. Това споразумение трябва ясно да очертае правата и отговорностите както на наемодателя, така и на наемателя. Законодателството гарантира, че наемодателите също имат специфични права, като например уникалното изискване наемателят да поддържа имота, докато го използва. 

Силно препоръчително е да потърсите насоки от нас за закупуване на недвижими имоти в Северен Кипър. Ние можем да предложим персонализирани съвети и информация, съобразени с вашата конкретна ситуация.

Добави коментар

Поискайте оферта сега

Наш специалист ще се свърже с Вас в рамките на деня.